wołowina

27.01.2013

Ostatnio sporo mówi się o cydrze i coraz bardziej staje się on popularny w naszym kraju. Pomyślałem więc, że wołowina bardzo dobrze pasuje właśnie do cydru. I nie pomyliłem się. Co prawda mój przepis wzbogaciłem jeszcze o nalewkę jabłkową, która posłużyła do podpalenia w trakcie przygotowywania co nadało potrawie bardzo przyjemny aromat. A zatem do dzieła.

Potrzebujemy:
0,5 kg wołowiny na gulasz (rozbratel, udziec)
1 marchew
2 duże ząbki czosnku
2 średnie cebule
1  jabłko
40 g masła
2 łyżki... czytaj więcej

28.11.2012

Piwo jest uniwersalnym napojem, nadaje sie do bezpośredniego degustowania jak i jest niesamowitym składnikiem wzbogacającym naszą kuchnię.
Polecam zatem wołowinę w piwnym sosie grzybowym.

Potrzebujemy:
... czytaj więcej