Kalendarz

27.10.2018
Warszawa
Kurs warzenia piwa: „Zostań Piwowarem” 27.10.2018 Warszawa

Kurs warzenia piwa: „Zostań Piwowarem”
Miejsce: Warszawa
Koszt: 280 PLN
Godzina: 10:00 – 16:00

Jesteś miłośnikiem chmielowego piwa? Przed Tobą stoi niepowtarzalna okazja zdobycia wiedzy oraz umiejętności samodzielnego przygotowania tego trunku! Pod okiem piwowarów nauczysz się zasad warzenia, doboru surowców i kompletowania niezbędnego sprzętu. Kluczową częścią kursu jest wspólne warzenie piwa w wybranym przez piwowarów stylu. Ale to nie wszystko! Po czterech tygodniach leżakowania w browarze Piwoznawców będzie czekało na Ciebie Twoje piwo, a do każdej butelki zostanie dołączony opis sensoryczny piwa oraz parametry technologiczne. Dodatkowo otrzymasz skrypt piwowarski oraz certyfikat piwowara potwierdzający zdobyte umiejętności.

Zapisz się: biuro@sztuka-degustacji.pl

lub korzystając z formularza zgłoszeniowego:

http://www.sztuka-degustacji.pl/kontakt

Miejsce:
Warszawa
Miejsce: Nie podano
27.10.2018
Gdańsk
Kurs Kiperski I stopnia Gdańsk 27.10.2018

Kurs kiperski I stopnia: Najciekawsze piwa na świecie.
Miejsce: Gdańsk
Koszt: 175 zł
Godzina: 11:00 – 15:30

To podstawowy kurs wiedzy o piwie obejmujący zasady produkcji, historię i pochodzenie surowców ale przede wszystkim zasady sztuki degustacji. Podczas kursu uczestnicy poznają profesjonalne metody szkolenia degustatorów i uczą się oceny 8 najciekawszych gatunków piwa na świecie. Każde z piw wymaga innej techniki i jest okraszone wieloma ciekawymi faktami na temat kultury kraju z którego pochodzą, połączeń kulinarnych oraz składowych ich unikalnego profilu smakowego.

 

Uczestnicy kursu dowiedzą się m.in.
Jak odróżnić dobre piwo od złego
Jak zostać profesjonalnym degustatorem
Co to jest profil smakowy i jak go używać
Kiedy pić jakie piwo
Co to jest gatunkowy podział piw
Jak słuchać piwa
Poznają też wiele innych ciekawych faktów ze świata piwa.

Istotną częścią kursu jest szkolenie sensoryczne przygotowujące uczestników do profesjonalnej oceny piwa. Podczas szkolenia uczestnicy poznają kluczowe wzorce smakowe, techniki i zasady oceny sensorycznej piwa. Cały kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego ukończenie pierwszego etapu szkolenia i przygotowanie do kolejnych poziomów wtajemniczenia (patrz kursy zaawansowane).

Zapisz się: biuro@sztuka-degustacji.pl

lub korzystając z formularza zgłoszeniowego:

http://www.sztuka-degustacji.pl/kontakt

Miejsce:
Gdańsk
Miejsce: Nie podano
p w ś c p s n
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31